kolmapäev, 9. mai 2007

vikerkaarelinn

see oleks minu t6lge Dundee linnale :) sest iga p2ev olen ma m6nda vikerkaart n2inud. nad on siin h2sti laiad, tugevad ja s2ravad. kuna vaheduva eduga sajab iga natukese aja tagant t8rts vihma, siis on vikerkaar t2itsa loomulik, aga eestis neid tihti ju pole. mulle tundub, et siin on tegemist pigem sellega, et meri ja j6gi saavad kokku ja siin on topeltniiskus. igal juhul ilus.

mul on praegu muide kaubandus-shokk. mu t88p2ev l6ppes kahe paiku, siis lasti mind linna peale. tahtsin linnaga tutvuma minna, sest bussiaknast tundub see ysnagi ilus. aga kuna ma hommikul ei leidnud otseteed Bernardo juurde yles, siis pidin 6iget teed pidi alla tulema (see viib l2bi kaubanduskeskuse nagu v2lja tuli). ja sinna keskusesse ma j2in. tegelikult on jummala ebaaus, et siin k6ike nii palju ja toredat on!!! ja et k6ik nii v2he maksab, siis on ju hirmus kiusatud osta. enamus riideid ja asju tavalistes poodides (mitte firmakates) maksab 5-15 naela. korraliku nahkkoti v6i nahkkingad saab 20 naela (450 eegu) eest. no kas pole tore :) ma siin endale lubasin p2rast imeilusa k2ekoti ja topi ostmist, et shoppamisega ei tegele ma enne viimast n2dalat nyyd yldse. aga kotti oli vaja, sest ma ei v6tnud eestist k2ekotti kaasa ja imelik on ametiasutustes seljakotiga olla. see maksis 125 eeku. ja top 60 eeku. super!

eks ma l6pus siis vaatan, mida ka palju alles on, siis ostan midagi korralikumat. ma sain CIF Shotimaa poolt veidi naelasid n.8. reisikulude katteks, sest ma pean ysna mitu korda erinevate linnade vahel s6itma. aga kui netist pilet broneerida, siis on palju odavam, nemad andsid aga otse bussist ostmise raha. nii et mul on veitsa lisaraha :)

seoses bussidega: pileteid saab osta bussijuhi k2est, kes kasseerib raha ja laseb masinast pileti v2lja. ma ostsin 10 x pileti, see on k6ige soodsam. nyyd l2en bussi, n2itan oma pika paberilipiku ette, juht augustab selle ja saabki s6ita. kui 10 auku peal, siis tuleb uus osta. loodan, et seda riba 2ra ei kaota...

all vist antakse syya kohe :P hea l6hn tuleb yles. eile sain hiiglama head toitu - kartulipudru-l6he ahjuhautis. t2na kalkuni wrap. vudin nyyd. tsaukin!

Evelin

miks ma siin yldse olen

Helbe siin tundis huvi, et miks ja kuidas ja kauaks. mulle on k6ik muidugi v2ga selge, aga on ysna loomulik, et k6ik ei saa aru. seega:
tegemist on CIF (Council of International Fellowship) sotsiaalt88tajate vahetusprogrammiga. vt. www.cifestonia.ee v6i www.cifinternational.com Sotsiaalt88tajatel on selle kaudu v6imalik minna tutvuma m6ne teise maa sotsiaalt88ga. kokku saab k2ia 2 korda. minna on v6imalik nii l2hedale (soome, rootsi) kui kaugemale (usa, india) ja kogu euroopasse p6hiliselt. ise maksad lennud ja l6unas88gid, muidu 88bid peredes ja oled muidu m6nus :)

mind tutvustas selle programmiga Valter Parve ja selle eest olen ma talle alati t2nulik.

programme on erinevaid, paljud maad n6uavad, et oskaksid nende keelt, sest p6hiliselt sa ju j2lgid, mida nad teevad.

selline case siis ;) ja ma olen siin 6 n2dalat. 9. juuni tulen koju.

Evelin