teisipäev, 29. juuli 2014

suvised toimetused

puhkus sai eile läbi :( kolm nädalat on ilmselgelt vähe. järgmisel aastal pean miski parema süsteemi välja mõtlema. aga noh, seekord võttis Laulupidu juba oma ja siis Herr Abikaasa sünnipäev ka veel, nii et 2 nädalavahetust lihtsalt kadus käest... peale rannas lebotamise käisime Valgamaal sõpradel külas ja loomulikult Leiutajatekülas Lotte juures :) tore oli, mõlemal pool!
tipsid said oma esimese telgiune (kuigi see koerte haukumise tõttu kuidagi peale tulla ei tahtnud), Karina tappis kangelaslikult ühe miljonist Lõuna-Eesti herilasest ja sai ka ise sutsaka kirja - vaeseke :( õnneks küll poolsurnult herilaselt ja vähe, seega nüüd on  teada, et allergiline ta mürgile pole. niisugust sääskede-parmude ja herilaste suppi pole ma ammu näinud. kodus oli kohe nii hea naastes õues olla :)
Lotte juures asjatasime 4-5 tundi, see läks nagu poleks olnudki. eks see esimene kord rohkem selline läbitormamine ole, ju järgmine külastus tuleb detailsem ja põhjalikum. aga Rännukoer Klausi rännukarudele andsid tüdrukud nimed (Anna ja Brita) koera enda soovil kusjuures, Bruno voodis sai magada ja Lottet kah päris lähedalt näha. Klaus on mu isiklik lemmik ;) aga jäneseisa rolli oli see näitleja küll nii sisse elanud, et ma kujutan ette, kui ta õhtul koju hakkab minema ja on juba kostüümi varna riputanud, siis autosse istudes tõmbab ikka pikad kõrvad ka uksest sisse, mis tegelikult grimmituppa maha jäid :D Lotte võiks ka mingi päris näitleja olla, siis oleks kõik super. vaeva on seal kõvasti nähtud ja üsna läbi mõeldud on kõik majad.

muus osas on nii, et kodu heaks ma midagi teha ei jõudnud, kapp ootab endiselt värvi ja kiiktool lihvimist. ainult heegeldasin natuke. terrassi tegime uue, komposter sai valmis, aga need pole minu jõupingutused, eksole. nagu laps mehe sõpradele seletas: emme juhendas, issi tegi :D tegelikult ei olnud asjalood üldse nii, sest ma tõesti ei tea, kuidas see puutöö-värk käib ja ma olin laudade õlitamisega nagunii liialt ametis :)
ah jaa, päikesepiste sain ka Mihkli laadal. elu esimese siis. piisas tunnist ajast päikesest tuuleõhuta platsil. ikka üsna paha tunne on see piste. mitu päeva olin out... aga näete, ellu jäin. nüüd käin rätikuga :)