teisipäev, 10. mai 2016

emadepäev

ma võin käsi südamele pannes öelda, et tänavune emadepäev oli imeilus! juba ilm oli imeilus - päike säras ja lipp lehvis laisalt soojas tuules, bacopa avas oma valgeid õisi ja noor kirsipuu lükkas ka vähehaaval õienuppe lahti :)
minu jaoks on oluline, et kuhugi pole kiiret - saab rahulikult ärgata ja olukorda nautida. sel aastal oli lausa nii, et kui muu kallid tütred mind üles laulsid (ja mina heldimuspisarad laiali olin nühkinud), sõime Herr Abikaasa ja tütarde poolt valmistatud päris biskviitpõhjal maasikatorti (mis oli ikka väga hea!) ning vedelesime niisama kord võrk-, kord pesakiiges :) pesakiik on mu viimase aja leid ja ma olen sellega niiiiii rahul! tütred olid imetoredad, enamuse ajast, kui mina toimetasin, värvisid nad ennastunustavalt neid peeneid värviraamatuid, mis praegu nii popid on. Karina võttis suisa ette minu vanad Loomade Elu köited, otsis sealt Lindude Elust koolibride pildid ja värvis raamatu järgi paar tükki ära. see olevat väsitav ja täpne töö, nagu ta ise väitis, sest kalade jaoks auru enam ei jagunud. tegu oma tööst pildi ära ja lippas õue. vanaemadele meisterdasime tuulelaternad, need on nii vahvad! lihtne teha, aga vahvalt efektsed.
ahjaa - mulle tehti ikka soeng ka tähtpäeva puhuks või nii :)
õhtupoolikul tulid külla ka (vana)emad, katsin neile rahulikus tempos ilusa laua, isegi küünlad oli aega põlema panna ja pitslinik lauale :) võileivatort ja magus amps ka kõrvale ja pidusöök missugune :) 
enne jõudsin veel päevitada ka, sest ilm oli nii ilus, et seda ei saanud raisku lasta. avastasime K-dega, et batuut on väga hea koht päikese võtmiseks - tuul ei käi peale ja mõnusalt keha järgi on :P pruuniks veel ei saanud, aga ütleme nii, et kui tiba kauemaks vedelema oleks jäänud, oleks põletus garanteeritud olnud.
lastele oli päeva kirsiks tordil Endel Kellapi võit Sepo saates. ma ei teagi, kuidas nii juhtus, et seda saadet vaatama hakkasime, aga too Andersoni mängitud Kellap on ikka äge kuju küll! ma kahtlustan, et temast saab näitlejale samasugune satelliit nagu Margus Lepale Jorh Adiel Kiir :D