pühapäev, 5. veebruar 2012

ma ei oleks ju õige eestlane...

... kui praegu ilmajuttu ei puhuks ;)
hommikul näitas akna taga termomeeter -31,3, parasjagu oli käsil päikesetõus. see on selle talve kõige madalam näit meie õuel. päeva peale muutus see sujuvalt poole soojemaks -15 ainult. kohe veider oli õues liikuda, nina ei tahtnudki peast ära kukkuda. eile ja üleeile, kui puid kuurist tõin, oli ikka võigas (muide, leidsin kuuri ikka üles ;) sinna mul tavaliselt asja ei ole, mees toob alati kõik puud tuppa. praegu teine aga nii haige, et ma ei taha teda jäist õhku hingama lasta). kujutan ette, et ving ja hala teemal 'külm ilm' lõppeks varsti ära, kui külm pikemalt jätkuks. eelmisel aastal ei viitsinud lõpuks keegi kurta, võeti tuimalt jälle labidas kätte ja mingi kühveldama, olenemata ilmast ;) 
mul on siin tugevalt päevakorras olnud korralike talvekinnaste ostmine, aga kui nüüd soojemaks jälle läheb, siis vist jääb sel talvel ostmata. talvesaabastega sama lugu. aga päriselt ka, ma luban, et see on viimane hooaeg neile saabastele!
seoses külmaga veel: mul on südamest hea meel, et meil on bensiiniautod ja suured akud - mõlemad masinad lähevad kenasti käima. see väheke suurem bensukulu on rahulikku ööund väärt.