reede, 4. märts 2016

iseseisvumine

panen kirja, et 01.03.2016 oli see päev, kui Karita soostus üksi pooleks tunniks koju jääma. küll teleka abiga, aga siiski. lausa 2 x 30 min oli kodus, kui ma Karina trenni viisin ja pärast ära tõin. ta ei saanud kaasa tulla, kuna tervis mängis mingit imelikku vimpkat ja tal oli paha olla. 
hommikul olin ta sunnitud seetõttu endaga töö juurde võtma, sest kedagi polnud lapsehoidjaks parasjagu ja nii ta siin mul joonistas ja käis õues ja arvutas päev läbi. korra luusis isegi tänaval (läks ise lasteaiani, vaatas seal väheke ringi ja tuli tagasi). ma ju töötan lasteaiast üle õue ;) ju sealt see julgus tuli, et õhtul koju jääda, mitte autos kaasa loksuda. 
eks aeg ole ammu sealmaal ka. lapsed on varustatud telefoniga, kõik koduga seotud asjad on selged, midagi karta ei ole, isegi taskulamp on valmis pandud, kui elekter peaks lahkuma. kuna lasteaed saab kohe läbi ja ees ootab pikk iseseisev suvi, siis nagu juba peaks harjutama tõesti üksi kodus olemist ja ühistranspordiga liiklemist. lootus on, et hakkab looma :)

SPA nädalaga Hedonis

Pärnu on äge linn elamiseks! eriti meeldib see mulle sügis-talvisel perioodil. kohe sügisel, kui turistide hordid on lahkunud, käin ma tavaliselt rannas lonkimas ja parkides kolamas, kõnnin läbi peatänava ja vahel isegi üle silla. vaatan ja imestan, et linn on ikka veel alles ja kõik need sajad tuhanded pole seda ära lõhkunud. mul on see nagu kontrollreid või midagi.
äge on linn talvel just seetõttu, et viimasel ajal korraldatakse igasugu põnevaid üritusi linnarahvale, et omad inimesed ka ikka kõigist neist käe-jala juures olevatest mõnudest osa saaks. nii on toimunud restoranide-nädal, kohvikute-nädal ja nüüd siis spa-nädal. kohvikute nädalale ma ei saanud sügisel minna, sest mul oli suhkruvaba periood, aga kes käisid, rääkisid, et ikka väga tore oli. restoranide nädal on uue ringiga tulemas ja ma kohe kindlasti tahan Piparmünti minna ja Raimondisse ka. häbi tunnistada, aga Ammandesse pole mu jalg kunagi veel sattunud, peaks vist ka plaani võtma. spa-nädala raames oli üle linna ikka palju-palju pakkumisi. olgem ausad, eks meil siin on ka, mida pakkuda, sest iga nurga peal on mõnusaid spa'sid nii suuremaid kui väiksemaid. nagu info tollest nädalast ilmus, hakkas mõte kohe tööle. kuna Hedonis mulle esimesel korral väga meeldis, siis panin sinna ruttu kohad kinni. 
eile siis käisimegi A.-ga mõnulemas :) no tõesti oli mõnus! seal aeg lihtsalt peatub. ei saa arugi, kui oled mõnes saunas pool tundi lihtsalt olnud või mullide sees mõnulenud. imeline! seekord oli rahvast muidu rohkem, kui toona. ise ka imestasin, et ei olnud sellist külg-külje kõrval tunnet, nagu mõnes suures veekeskuses (oi kuidas mulle need ei meeldi, eriti just seetõttu, et kellegi käsi või jalg läheb mulle pihta - jäkk!) . Hedonis on kõik kuidagi sektsioonidesse jagatud, rahvas liigub ringi, ei jää ühte kohta pidama. nende maksimum külastajate arv korraga on 24 inimest, nii et jah, ei saagi väga ülerahvastatuse tunnet tekkida :) ja jällegi, kui olime 3h seal mõnulenud ja lõpuks randa jalutama kulgesin, oli pea mõtetest täiesti tühi, ilus lumine mere vaikelu vaid.
me like, kordame!!