kaks väga head ja kiirelt valmivat rooga, mis meie pere toidulaual 
viimasel ajal täitsa tihedad külalised olnud on ning kibekiirelt kõhtu 
kadunud :) 
Keeda riis, kalla serveerimiskaussi. Riisi keemise
ajal haki kirsid, pähklid ja petersell, tõsta eraldi kaussi (kõik
võivad veidi jämedamad tükid jääda), rösti hakitud pähklid. Sega kõik kokku,
lisa veidi oliivõli/võid, soola, pipart, purustatud küüslauku. Võib lisada ka
küpsetatud kanarinna tükke ning veidi kanapuljongit (kui on üle jäänud), muudab kõik kreemisemaks. 
head isu!
| pilt netiavarustest | 
Muskaatkõrvitsa püreesupp (Toidutare retsept)
 on selline kähkukas. põhimõtteliselt läheb vaja kõrvitsat umbes kilo, 
mõned kartulid (et tummisem tuleks), sibul, sulatatud juustu ja võid. 
köögiviljad väga vähese veega patta, sibul võiga pannile, hiljem kõik kokku segada ja 
maitsestada soola-pipraga. siis püreestada ja kõhtu! kui tavalise 
nunnuga teha, siis võiks riivida ka muskaatpähklit sisse, et veidi 
krehvtisem saaks ;) serveerida riivitud paremsani ja miskit rohelisega  
(petersell on täitsa hüva või roosmariin). 
kõrvale sobib hästi ciabatta või röstsai, mille peale olen tavaliselt teinud värsketest tomatitest, küüslaugust, basiilikust peenekshakitud salati, millele lisan tilgakese head oliivõli. 
seda
 rohelist kraami läheb toitude sisse või peale tavaliselt suht vähe ja 
poes on üks puhmas tegelikult ikka väga kallis. ise kõiki pidevalt 
kasvatada ei viitsi, eksole. ma olen sel hooajal kõik ülejääva 
potirohelise hakkinud ja karbikesega sügavkülma lükanud. till, roheline 
sibul ja petersell tulid oma peenra pealt. nüüd pole mingit muret talv 
läbi - võtan külmast, mida süda lustib ja kõikidele roogadele saab 
mõnusa ürdimaitse mann.
Kirsi-kreekapähkli
 risoto mõtte sain ühest kokkamissaatest, milliseid ohjeldamatult kõik 
kanalid eetrisse purskavad. asi jällegi väga lihtne, ent maitsev.
koostisained:
- 2-3 kotti riisi
- 50-100gr kuivatatud kirsse
- 50 gr röstitud kreeka (või pekaani) pähkleid
- Värkset peterselli (peotäis)
- Oliivõli /võid hästi natuke
- Soola näpuotsaga
- 1 küüs küüslauku
- värskelt jahvatatud pipart
| pilt netiavarustest | 
Maitset
 kirjeldada ei oskagi - kirsside magusus ja petersell on üsnagi 
teistmoodi kooslus, aga minu maitsemeelele sobib oivaliselt.
 
