reede, 18. november 2011

haigus vol 6

nagu juba mainitud sai, siis Karinal on angiin. õnneks taandub vaikselt, kuigi mandlid on endiselt väga paistes. mingi hetk ei söönud 4 päeva midagi peale jogurti ja natukese banaani (väike paast ei teinud talle muidugi halba, eksole :P). üldse on nad terve kodus olemise aja mõlemad jubedalt toiduga põiminud. vahepeal hakkas juba looma, aga nüüd on jälle "kärss kärnas." 
täna käisime arstil ja sealt väljudes haaras kõiki tohutu nälg - Selveri sildi nägemine pani neelud tööle. sinna me igatahes ei läinud, sest poesalat ja grillkana pole my cup of tea. kodus ootas kana tegemist, aga midagi tahtsid kõik kohe saada. võtsime Piadorast ühe pizza ja vurasime koju. jube nämma oli - kõik sõid ja mõnulesid. siis käis peast läbi, et mõneti ma mõistan neid vanemaid, kes oma lapsi rämpstoidul kasvatavad - hea vaadata, kuidas laps isukalt sööb ;) muidu meie majas tavaline vaatepilt, kus mina vaaritan 3-käigulise lõuna, vahel soostutakse võtma amps või kaks, tavaliselt lükkab üks puutumatult toidu kõrvale ja kukub jorrama, et vaja kommi või nätsu või jumal teab mida. mitte et nad pidevalt magusat matsutavad, aga soov midagi head saada on neil küll pidev. vahel ma mõtlen, et peaks hunniku komme kätte andma ja isu täis süüa laskma. usku sellesse pole, järgmine päev tahavad jälle. 
haiguste teemal veel: minul on läkaköha ja mükoplasma bakter, mõlemad pahategijad istuvad bronhides. ise uurisin ja puurisin, kui AB-d mingit mõju ei avaldanud. palusin siis arstilt vereproovi, mis neid haigusi tuvastab. arvas, et võib kah, kui ma ise seda vajalikuks pean. no ja oligi. siit moraal, et kui kellelgi tehib köha, mis käib hoogudega ja vahepeal on tunne, et õhk saab otsa ja jõud ka, siis laske arstil KOHE teha lisaks tavalisele vereproovile ka eelnimetatud haiguste otsingud. nüüd on õige AB peal ja hulka parem kohe :) see värk on väga nakkav ka, nii et mees käis täna vereproovil (köhib hullupööra ja jõud on täitsa kadunud). lastele pidavat praegused AB-d mõjuma. nende kaudu see jama tõenäoliselt meie majja jõudis ka.
nii et järgmisel nädalal veel kodusel režiimil. õue õnneks saab - väikesed rõõmud ikka.

P.S. vaip sai puhtaks ja kuivas isegi õues ära. väga jubedalt ei haisegi geeli järele, ju tuuldus välja.