neljapäev, 7. märts 2013

tõeline Eesti film

vaatan praegu lastega minu lapsepõlve lemmikseriaali "Pätut." nii tore, et seda jälle näidatakse, täpselt meie kodu teema praegu.
aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. seoses seal isa mängiva Tõnu Ojaga meenus mulle üks õudne Eesti film, mida hiljuti vaatasin. nimelt "Kirjad Inglile." tausta ma ei kontrollinud, nime järgi tundus normaalne laupäevaõhtune meelelahutus. seda see kohe mitte kindlasti ei olnud!
mis teil muidu Tõnu Ojale mõeldes meenub? mulle isiklikult ongi ta olnud selline tore näitleja, kes vahvaid rolle teeb - "Sügises" Bruno Benno Bernhard, Pätus isa, jne. Tallinna teatrisse ma ei satu, seega igapäevast lavatööd ma tema puhul ei tea.
pärast toda õnnetut laupäevaõhtut ei meenu mulle mitte eelmainitud rollid, vaid heegeldatud mütsiga hull tüüp - Jeremia Juunas Kirotaja, kes oma psühhiaatri magatamise eest herilasetriibulised sokid saab ja sürridele performentsitele omateadmata satub. pärast seda herilasesokkide stseeni ei tahtnud me mehega üksteisele mitu päeva liiga lähedal viibida...  
panen teile väikese tutvustuse ka, siis saate aru, mida ma mõtlen:  http://vimeo.com/18962386 
ETV on võtnud oma südameasjaks nädalavahetused "meeldivalt" lõpetada. oleme veel näinud "Seenelkäiku", "Taarkat", "Täna öösel me ei maga", "Meeletut", "Kuldrannakest", "Sügisballi", "Mina olin siin", "Punast elavhõbedat". Jah, kallid sõbrad, see on väike osa maksumaksja raha eest saadud kultuuripärandist, mis aja loo sisse jääb. tekib küsimus, kes otsustab raha jagamise, kas nad loevad ka, millele raha küsitakse ning kui pilves nad ise parasjagu seda tööd tehes on?
Taarkat ma soovitaks, kuigi väga paha maitse jäi suhu, aga kõik muu, no ma ei tea :/