reede, 6. november 2015

kaalujuttu

1 kuu on sujuvalt mööda saanud ajast, mil dieet nö läbi sai. kui te nüüd küsite, kas on palju juurde tulnud, sest imedieedid ju ei mõju ja tavaliselt ikka kõik tuleb tagasi, siis ei, ei ole juurde tulnud, veel 1 kg on vähenenud. miks nii vähe kuuga allapoole on läinud? aga sellepärast, et dieedi lõppedes näeb kava ette veel 3 nädalat kaalu nö stabiliseerida ehk siis hoida samal tasemel, kuhu lõpuks välja jõudsid. teooria väidab, et selle aja jooksul võtab keha uue kaalu omaks ja ei hakka kohe tagasi endise juurde tõusma. 
niisiis toitusin 3 nädalat jahu- ja suhkruvabalt. ütleme nii, et alguses olin suht nõutu, sest muna-liha-majonees pole eriti minu teema, igasugu läätsed-oad ka mitte. kuidagi veider oli leiva ja pudruta elada. aga küpsetasin ise priileiba ja hiinakapsa salat majoneesiga on täitsa ok, kui selles on ohtralt tomatit ;) lihast tarbisin peamiselt linnuliha, see lihtsalt pole nii raske seedida. räägitakse, et see 3 nädalat on pidu, sest omlett peekoniga on tavapärane hommikusöök. mind jätab see jummala külmaks, sest muna ja peekon ei ole nämm... minu põhitoit olid kõikvõimalikud juustud rohelise kraamiga. see mulle maitseb :)
nüüd olen nädalakese nö tavatoidul olnud ja selle pealt on see -1 kg läinud. menüüsse tuli kohe tagasi leib, sest see on lihtsalt nii hea. peamine muutus ongi minu arust see, et loen nüüd kordades hoolikamalt toodete silte, et teada saada, palju suhkrut sealt leida võib. leiva puhul olen seniseid tarbimisharjumusi ikka päris palju muutnud, sest must leib ei ole tume teps mitte rukkijahust, lihtsalt suhkur on sisse kõrvetatud :/ õnneks on saadaval leiba, millesse pole lisatud aineid, mida leivas olema ei pea. muus osas söön, mida tahan, lihtsalt koguseid olen tagasi tõmmanud paari kuu taguse ajaga võrreldes. magu tõmbas vahepeal kokkupoole. tahaksin, et õhtusöök on varem, aga kuna jõuame laste trennist valdavalt pärast seitset, siis sööme hiljem. jälgin hoolega, et toidukordadele väga pikki vahesid sisse ei tuleks. teate ju küll, kuidas võib terve lamba nahka pista, kui kõht maru tühi. taolise olukorra vältimiseks on mul paar õuna, pähklid või miski juust ikka tagavaraks. turgutad end üles, veresuhkur ei lange ja pärast ei pea koormatäit toitu endale sisse ajama. 
patupäevi pole olnud, küll aga patutoidukordi. ma olen stress-sööja. nii et kui närv must, siis pugin :( üksõhtu manustasin siin hunniku head juustu hurmaaga, aga ellu jäin. ju siis see 1 kord polnud hullu ja kaal ikkagi vaikselt langes. 
loodan vaikselt edasi tiksuda ja uuel aastal uuele tiirule minna, sest mulle dr. S.-i süsteem sobib ja nii tore on kapist selga panna seelikuid ja kleite, mida aastaid kandnud pole :) kui teine ring ka tehtud saab, siis tuleb juba poodi uute järele minna ;)