neljapäev, 4. september 2014

hää meel vol 2

1. skoorisin lastele uued botased! ma olin juba täitsa mures, sest 50€/paar nagu lastele on minu meelest palju ja päris 5€-seid ei julge osta. igaks juhuks põikasin siis NS kinga kauplusesse ja seal oli kaks paari ühesuguseid nr. 30 botaseid - imelugu (nad tavaliselt tellivad igat numbrit ühe - sick!). plikad on sillas, sest need on loomulikult roosad ja mina olen rahul, sest eelmisel hooajal jäid just sama firma botased väikeseks, (ostsin asemele SportsDirectist nahast botased, mis pole eriti veekindlad ega toeta jalga) nüüd õnnestus samalaadsed saada - hea seemisnahkne pealispind, tugevad krõpsud ja tugev tald. nüüd siis võib rahus sügisele vastu minna, vahetusjalavarjud olemas.
2. sünnipäevakingi ümbrike eest ostsin imeilusa uue lauanõude komplekti, millel pikemat aega Maximas silma peal hoidsin. nüüd oli nõudel -40% hind ja tõin koju ära :D
eelmise ostsin vanaemalt saadud sünnipäevaraha eest üle 10 a tagasi. seal oli täiskomplekt - 6 prae-, supi-, salatitaldrikut ja samapalju alustassiga tasse. tegin väikse revideerimise - alles on 5 suurt ja 4 keskmist taldrikut, tasse 4, millest 1 kõrvatu ja 3 alustassi. 10 a kohta suht hea tulemus. aga need on nõudepesumasinas nii vatti saanud, et muster hakkab ära kuluma. seekord piirdusin 6 prae- ja salatitaldrikute, suure kausi ja 4 kruusiga.  neid läheb kõikse rohkem vaja. alustasse tahaks ka, aga ilma tassideta ei saanud... seega jäävad praegu ootele. mehele ja lastele meeldis ka väga :)
3. ämmale ostetud säästuauto ei olegi peale esimesi kasutuskordi kruusateedel laiali lagunenud. ootan hirmuga. eelmisel masinal roostetas tagaots lihtsalt küljest ära :( seega oli uut vaja. neil on tööga seal kehvasti ja meil jällegi rahaga, sest kevadel sai ju endale auto ostetud. aga miskit nagu neile muretsetud sai ehk paar aastat ikka veab välja. siinkohal teatan, et ma ei taha lähima aasta jooksul ühtki automüügikuulutust vaadata, veelvähem mingit roostetanud kronu üle vaatama minna, kus omanik räägib, et kõik on super ja andke mulle 1000€. ikka uskumatu, kuidas inimesed oma vana kola hingehinnaga müüa tahavad. ühele vennale oleks küll üle kukla tahtnud tõmmata, kui roostest näpu läbi lükkasin, kuigi enne olin telefonitsi küsinud, kas roostetab ja saanud vastuseks, et praktiliselt mitte...sõidetud sai ikka üsna mitu kilomeetrit selle auto pärast maha. no ok, uus vana auto on neil nüüd olemas, las sõidavad!