reede, 3. september 2010

ilma ilmata

ilm ja teada käivad kahjuks käsikäes. sel aastal pole ilmajaam eriti puusse pannudki, kuigi oleks võinud. suvel ma unistasin, et EMHI lubatud +34 osutub valeks ja tuleb ainult +24 - ei miskit... nüüd unistan, et torm ja vihm osutub valeks ja tuleb +34 - tutkit brat - jälle ei miskit! 
sellega seoses istume juba teist päeva toas, kus tõele au andes on ka häbivääärselt külm: +20. selle suve varjus ja ahjuomanikuna Pärnus on seda ikka kaugelt liiga vähe!!! kõikidesse tubadesse ju ei jõua radikaid ka osta. omanik teatas eile, et tavaliselt algab kütteperiood 1. okt. mis mõttes nagu??? mis senikaua saab? kuidas pesu kuivab (kui meile muidugi tuuakse üldse masin, nagu lubati)? hetkel on tavapärane talve tunne - s.t. ei tunne varbaid, sõrmi, nina, kõrvu :( olen kuulnud ka teooriat, et kütma hakatakse siis, kui ööpäevane temp. on alla +10 kraadi. on nii vä? võiks olla, sest oktoobrini ma küll välja ei kannata seda niiskust ja külma.
mina veel unistasin, et hakkan korterielanikuks, kütmise pärast üldse muretsema ei pea ega ka puid vedama. hetkel tahaks väga puid vedada, aga pole kahjuks kuhugi vedada...
eks peab prae ahju panema, saab soojem. eile oli vähemalt nii. siit järeldus - kütteperioodi alguseni ainult ahjuroad ;)
p.s. ilmateate ajal vaatan ikka pingsalt kaardilt Pärnut, Võru kraade taipan alles siis vaadata, kui kaart juba kaob.