neljapäev, 20. detsember 2007

kui riia mnt sõidab sinust üle

ja seda veel igal ööl oma kodus voodis, siis ei ole üldse tore tunne.
ma olen täiesti kindel, et paljud kodanikud teavad seda tunnet, mis valdab sind siis, kui heidad unerammestuses voodisse ja püüad magama jääda, aga ei saa, sest maja väriseb, kui mõni rekka mööda sõidab või noorukid kiiruskatseid teevad.
ühesõnada me elame via baltika ääres 10 m maanteest :(

sageli ärkame ka selle peale, kui läbi öö käib üks viuhh! ja selle kannul kohe sini-punased vilkurid - tagaajamine ühesõnaga. eelmisel talvel olime koguni tunnistajateks sellele, kuidas auto sirgel teel juhitavuse kaotas 185 km/h kihutades ja end naabermaja aia ning puu vahele külili! keeras. nagu heas märulifilmis oli see - kostus eelmainitud viuhh!, seejärel pauk ja kolin ning ukseplaksatused. viimased tekitasin autost välja hüppavad korravalvurid. hetk hiljem kostus hüüe:"masinast välja!" ja hädine vastus "annan alla!" maru naljakas oli see osa, kuna hääl kostus nagu poisil, kes viimases hädas ikkagi püksid täis lasi :) aknast välja piiludes oligi päris filmi tunne, sest politseid seisid relvad käes laskevalmis. aknast kaugemal magamisel on seega turvaklausel ka juures.

voodi on aga olude sunnil täpselt akna all olnud. nüüd sai see sundus mööda, kuna telekalaud kolis teise tuppa. eile toimus seega suurem mööbli liigutamine ja peale köögimööbli ei ole enam ühtegi tükki, mis oma vana koha peal seisaks. voodi on nüüd teise seina ääres ja oi kui hea oli täna öösel magada! mitte ei saanud end hommikul teki alt välja tulema sundida... 5 m on ikka suur vahe müra suhtes.