neljapäev, 15. september 2011

esimene mürk K-de kehas

et siis ikkagi antibiootikumid... kuigi välisel vaatlusel arst miskit ei leidnud, siis vereproovis olid kõrged põletikunäitajaid. arst lausa ise helistas mulle hommikul! et hakake kindlasti võtma ja et Karital näit veel hullem (69), kui Karinal (48) ja et norm kuni 10. ei teagi, kus see põletikuline protsess käimas on, aga hea, et ravi peale sai. see pidi küll võimalikult leebe variant olema.
täna olid nad suht asjalikud, palavikku pole (juhuu!), siiski vaiksemad ja hullult kaamed näost. ega antibiots pole nalja asi.
aga teate mis - mul endal on väike palavik, algav köha ja natuke nohu ka :S õnn-õnn, kas pole! ehmatasin patsille küüslaugu, kuuma jalavanni, Sinubreti tilkade ja punase päevakübara eliksiiriga. kui ma homme õhtuks terve pole, peab abikaasa minu pärast hoolduslehe võtma ;)
aga laste suhtes hakkab vast looma.

6 kommentaari:

Mullamaia ütles ...

Ei ole nii hull see AB :) Hakake kohe ka Helluse väikseid pudelikesi tarbima ning jogurteid, millel probiootikumid sees - aitab tasakaalustada mikrofloorat, mis võib AB-ga pisut paigast nihkuda :)

Head tervist teile!

cristal ütles ...

jep, tõarisin koos AB-ga kohe Helluse purelid ka koju ;)
tänud!

Jaana ütles ...

minu pojal oli ka salapärane kõrge palavik ligi 3 üüpäeva, mis ei tahnud kuidagi rohule alluda. siis äkki läks alla, aga siis kurtis ta kurguvalu. läks arstile ja põletikunäit oli 58 ning keelel villid ja suulagi punane, kusjuures mandlitel polnud häda midagi. öeldi ka mingi haiguse nimi, aga mehele ei jäänud see meelde. sai ka AB peale (amoxiliin (midagi taolist kirjapilt), seda on saanud ka kõrvapõletiku puhul). aga 2 päevaga sai peale AB võtmist sisuliselt terveks. Kuigi see rohukuur oli nädal aega. siiamaani ei tea, mis haigus see oli ja kust ta selle sai...

Jaana ütles ...

Teile aga jätkuvalt tervisi!

cristal ütles ...

jep, K-del oli kasutusel sama AB ja mõjus küll. tööl täna arstist kolleeg rääkis, et uudses viirusravis AB-d ei kasutata, et organism peab sellega ise hakkama saama. no ma ei tea...
aga Jaana, ehk Sul on ka kaksikute elu-olust pajatav blogi. kui jah, siis paluks juurdepääsu :)

Anonüümne ütles ...

Helluse kasutegur on siiani tõestamata, reklaame ei maksaks uskuda. Lisaained, mis seal sees on, tekitavad rohkem kahju, kui nn kasulikud probiootikumid. Eelistama peaks apteegis müüdavaid probiootikume.
Küüslaugu jms tarvitamine haiguse tekkides ei anna erilist tulemust, neid peaks ennetavalt sööma. Küüslaugust korduvalt efektiivsem immuunsuse tekitaja on ingver.
Aga see lihtsalt soovitus, otsused teeb igaüks ise :)