neljapäev, 9. aprill 2015

ligindusest

ootan huviga, mida hakkab korda saatma Ligi haridusministrina :D eile Ringvaate saates andis ta küll toreda intervjuu. jäi mulje, et rahad vaadatakse üle ja sätitakse kenasti ritta sent-sendi haaval. hariduse surmast on tõesti ennatlik rääkida, sest koolid ju valdavalt KOV pidada, kuigi tõesti, härra oskab argumenteerida ja emotsioonidele ruumi ei jäta. 
mu meelest võiks Ligi nüüd kõik ministeeriumid järjestikku läbi käia, et kord majja saaks! :) :) Sotsiaalministeerium peaks järgmine olema.
aa, seda ka, et hr. Ligi mulle isiklikult sümpatiseerib ja see, kuidas ta roosa erakonna sisserändaja poja või kaagutava Kadri otseeetris paika pani, on muljetavaldav. ei, mulle ei meeldi, kui naisi alandatakse, aga no see kaagutamine oli ületanud kõik piirid ja mul oli toona saadet vaadates korduvalt tahtmine telekas aknast välja visata - nii vastik oli see. ossinovski koos oma sotsidega võib aga kuu peale kerida!
visadusvalitsus läheb varsti nagunii laiali, loodan, et pärast seda tekib sisukam võimuliit ja populism veidigi taandub. praegu tundub, et igale poole loobitakse sularaha ja inimene, vaeseke, vaadaku, kui haledaks end teha suudab, et ikka rohkem saaks. ise ei peagi enam pingutama, veider...

4 kommentaari:

sille ütles ...

Minu meelest on just Kadri viimasel ajal väga argumenteeritud ja hea väitleja olnud. Ja matse mehi ei ole ma kunagi sallinud. Olles ise õpetaja, ootan küll kerge kõhedusega sealt tulevaid "äri" või "kokkuhoiu ettepanekuid". No ei ole mul usku inimesesse, kes väitis, et õpetajad on niigi ülemakstud. :S

Ja eraldi küsimuse tekitab minus alati see, kui mõni inimene on pädev kõiges. Paraku kipub siis olema nii, et ta pole pädev kuskil. Näiteks Aaviksoo on hea näide.

cristal ütles ...

Kadri on tõesti tublimaks muutunud. Kui toona see kaagutamise saade oli paar aastat tagasi, siis lahmis küll täiesti kontrollimata fakte ega teadnud teemast midagi. Rumal ta muidugi pole, etendas lihtsalt parteisõdurile pandud rolli.
Õpetajate suhtes ainult selline märkus - mul ei ole 3 kuud tasustatud puhkust. See ammendab mu meelest selle palgateema. Jah, alati võiks suurem palk olla, eriti mu meelest lasteaiaõpetajal, kes teeb ikka kõike (pühib ka nina, tagumikku, vajadusel koristab ka osket) ja vastutab oma nahaga selle väikese inimese eest.
Minu tuttaval õpetajal on iga kuu mitu koolituspäeva ja 1 tunnivaba päev nädalas. Ei ole just kõige hullem mu meelest. Eraettevõttes või tavalises riigiametis seda ei võimaldata. Ja alati saab ametit vahetada, kui ei sobi.
Ligi suhtes jah, eks näis, aga mulle meeldib lihtsalt see mõte, et ta vähemasti on suuteline rahasid planeerima ja mõtlema. Ja kui töö ette võtab, siis on põhjalik, faktid kontrollitud ja teema selgeks tehtud. Valdavalt on ametis aga lambakari, kes isegi ei süvene, kuhu ta tööle sattunud on... Sellest on kahju.

sille ütles ...

Kurb lihtsalt, Et inimesed hakkavad kohe kolmest kuust puhkusest rääkima kui õpetajatest jutt tuleb. Minul ka ei ole kolme kuud puhkust. Kuni jaanipäevani käimee tööl, auguste keskel alustame uuesti. Enne seda on suvetöölised, koolitused, aruanded...
iga päev olen tööl umbes neljani ( tõsi, reede on lühem päev). Ja vahel parandan töid ka õhtul kodus. Tööl käin viis päeva nädalas ja koolitused sätin vaheaegadesse. Ja mõtlen ikka, et kui mõnus oleks töötada kuskil kontoris. Kui mulle mu töö ei meeldiks, ei töötaks ma ausalt päeva ka koolis.
Aga jah, nii "tore" on lugeda, et kui julged väita, et teed samamoodi tööd nagu kontoriinimesed lajatatakse kohe suvevaheajaga. Ja leitakse, et end aastaid koolitanud inimesed on niigi ülemakstud, sest neil on juhuslikult suvepuhkus...

cristal ütles ...

Eks neid ameteid ole rohkem, kus palk ei vasta panusele, aga vinguvad ikka ühedsamad :/ Räägiks nüüd erivajadustega lastega töötavate spetsialistide palgast.