esmaspäev, 12. detsember 2016

see jube Klassikokkutulek

vaatasin eile õhtu Klassikokkutuleku ära. miks? no telekast tasuta tuli. kinno ma seda vaatama ei julgenud minna, kartsin, et liiga labane. no ja tõesti, kui see taies oli poole peal, mõtlesin küll, et miks ma seda ikka veel vahin.
juhtusin nägema ka selle filmi eel intervjuusid näitlejatega. neil nagu polnud häbi, et nad selles kaasa tegid. kuigi peaks! eriti veider oli lõik, kus Ago Anderson rääkis, kuidas esilinastusel oli ka ta  8-aastane tütar, kes täitsa naeris, kuigi kõigest aru ei saanud veel. 
andke andeks, aga mis maailmas me elame? filmi alguses on selgelt kirjas, et see ei sobi alaealistele. terve linateos on ainult üks k*pp ja tagumiku välgutamine ja see on 8-aastasele tüdrukule tore meelelahutus. whaaat??? ma ei tahtnud, et minu lapsed sellest silmatäitki näeksid, sest igas stseenis oli mingi rõvedus ja mõtet polnud nagu üldse sees. tavalises eesti filmis on ikka nii, et mõtled veel mitu päeva, mis alltekst(e) film sisaldas ja siis tuled mitu aega hiljem mõtte peale, et oi, seda vist mõeldi ka veel. käesolev ogarus oli aga täiesti mõttevaba :/
oligi täpselt nii halb, kui ma arvasin. jah, eks ikka on naljakas, kui prillideta hästi ei näe või midagi lavalaudade vahele kinni jääb, aga kõik see muu - uhh! 
mis mind veel hämmastab - et nii mitmed head näitlejad on olnud nõus seal kaasa tegema. miks? eks ma tean vastust: nii väike riik, ikka mängid, kui kutsutakse, vahet pole, et ajuvaba. ma saan aru, et sellist filmi on homeeriliselt naljakas teha, aga lõpptulemus võiks natukenegi parem olla.
no ja minu peamine point, nagu alati - kui pidevalt räägitakse, et suhted purunevad ja monogaamsus on iganenud nähtus, siis hakkavadki kõik seda normaalseks pidama ja oma suhte hoidmisega ei tegele enam keegi. sest, noh, nagunii suhted ju purunevad. haigemaja!! äkki tuleks siis paremini valida ja enne natuke tausta uurida, kui kellegagi oma elu jagama hakkad? ah? eks? klassikokkutulek ja firma suvepäevad ongi koht, kus korra elus/aastas oma kaasat petta - jälle mingi uus norm vist. not! 
et siin mulle ei meeldinud see film, vaataks 10 x enne Seenelkäiku või Ristumist peateega :)
EDIT ~1 h hiljem: ikkagi paneb see film mõtlema :) jõudsin järeldusele, et kui enamusele see film meeldib, aga mulle mitte, siis ma lihtsalt olen liiga noor :D

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

haa, mul täpselt sama lugu - ma ei julgenud kinno minna, sest nii palju nii vastakaid arvamusi oli ja ma ei tahtnud oma päeva ära rikkuda sellega, et lähed kinno ja siis selgub, et film on mingi saast.

ja täpselt nii oligi, jumal tänatud, et ma kinno ei läinud seda vaatama. jah, mingid kohad ajasid naerma küll, aga üldjoontes ikka täielik jama. või no ma ei tea... võibolla see meeste keskeakriis ongi selline, et oh küll läheks ja paneks, aga keda täpselt ja kuidas, ei tea nagu isegi. ma ei oska suhestuda sellise asjaga. ja siis vaatadki sellist asja, ise ka ei saa aru, mida sa vaatad ja miks sa seda vaatad ja püüad välja mõelda, et kes võiks olla antud filmi sihtgrupp, aga sellest ka aru ei saa.

ühesõnaga miks oli vaja selline film teha, ei tea. võibolla tõesti me oleme liiga noored sellistest asjadest arusaamiseks :D

Mae ütles ...

Eelnevaga igati nõus, AGA mis mind enim hämmastas, et selline lihtsate ja klišeelike nn naljadega film on tegelikult veel ka maha vehitud. Pagan küll, oleks siis eestlaste omalooming vähemasti :)

naine50+ ütles ...

Sinu kriitikaga sada protsenti nõus. Arutasime sõbrannaga, et me oleme vist liiga vanad selle filmi jaoks. Ju siis pole asi eas, kui ikka labasused ei meeldi, siis need ei meeldi.

ritsik ütles ...

Ma vaatasin pärast 15 minutit filmi "Kuum pirukas: Klassikokkutulek" ja see oli nii palju veel halvem, et eestlaste Klassikokkutulek tundus sügavmõttelise draamana selle kõrval😊.
Aga mul jäi just mulje, et moraalina mõeldi- ei ikka kodus oma naise juures on kõige parem.

Kirjatsura ütles ...

Juurdlen juba mõnda aega, et kas ma olen seda filmi kinos näinud v mitte. Ja ei suudagi välja mõelda. Aga eile vaatasin 5 minutit ja panin kinni. See on nii hale ja mõttetu taidlemine ning nii labane, et lihtsalt pole mõtet oma väärtusliku aega sellise sitaga sisustada.

Sry, Eesti head näitlejad! Aga ju siis neile maksti hästi.

konn, lendav konn ütles ...

Lugesin blogipuust seda postitust ja arvasin, et tegu mu noorima tütre eas neiuga, aga võta näpust - blogiveteran:)
Lisan lingi http://lendavkonn.blogspot.com.ee/2016_03_01_archive.html enda kinoelamusele, kommentaariumis pikalt ei jaura. Lühidalt - film oleks pidanud olema alla 50ne keelatud, spetsiifiliselt veel noorematele naistele:)
Minu abikaasa on juba nii orienteeritud, et tunnistas teose tummiseks.

cristal ütles ...

hi-hi-hiii - blogisaurus :D no ma tänan!
eks ma edaspidi proovin rohkem nii kirjutada, et ei jäta teismelise muljet. kirjutasin selle teksti puhtalt emotsiooni pealt, et piisavalt ehe oleks. hiljem analüüsides ei tule enam nii täpselt meeldegi, mis või kuidas.
tõesti on veider, et selline kehvake stsenaaruim on mitmes riigis filmiks saanud. ma arvan, et kui paaril sellisel klassikokkutulekul reaalselt ära käia, oleks ainest tummisemaks filmiks küll ja küll ;)

Anonüümne ütles ...

sa oled ju 10 aastat bloginud, oledki saurus :P