kolmapäev, 14. märts 2007

Head emakeelepäeva!

Jah tõesti on juba aasta möödas meie Presidendi surmas, kurb-kurb... Tema esindas minu jaoks põhimõtteliselt teist vanaisa või õigupoolest suurepärase isapoolse vanaisa jätku, kui tema meie hulgast 1995.a. lahkus. Vanaisa oli selline inimene, kelle juurde võis alati minna ja temaga lihtsalt rääkida. Mul pole ühtegi mälestust temast, mis oleks vähekenegi ebameeldiv. Suurepärane inimene oli. Selline heatahtlik, põhimõttekindel ja eestlust hindav ning hoidev. Siit ehk tulebki seos hr. Presidendiga.
Tahaksin küsida, mis sai nendest suurejoonelistest plaanidest lennujaama ümbernimetamise ja kuju püstitamise osas, aga ei tea kelle käest. Igatahes on mul hea meel, et on raamatud, mida lugeda ja selle kaudu Meri häält oma peas kumisemas kuulda. Lohutav kuidagi.

***
emakeelepäevale täiesti vastupidises suunas olen viimased 2 päeva digindusega tegelenud. täna sain asjaga enam-vähem mäele. nimelt tahab mees võtta missioonile kaasa digifotokat. meie kobedat, alles suvel suure raha eest ostetut, ei julge nagu võtta. vana, filmi kasutav, on küll olemas ja pilte teeb ilusti, aga tõenäoliselt sulavad filmid sealses põrgukuumuses ära. ta ju nii pikaks ajaks seal ja elamistingimuste juurde ei kuulu ühtegi konditsioneeri :(
otsisin siis mingit kasutatut, mis alla tuhande maksaks. sain :) see on ka olympus, lihtsalt vanem mudel kui meie praegune. garantii alles kehtib. seega väga käsn pole. homme peaks kätte saama. konsulteerisin meie it-asjatundjaga ka, tema kiitis heaks, eriti 700 krooni eest pidi normaalne asi olema.
nüüd jääb veel üle mälukaart osta. selles mõttes olen endaga rahul, et läbirääkimised hinna osas algasid 1000 kroonist, nüüd sain peaaegu mälukaardi võrra alla :)

kui kasutatud autode puhul ka saaks sellises suurusjärgus tingida, küll oleks tore.

C.