reede, 26. juuni 2015

pidulised

ma siin vahepeal unustasin täitsa ära, et me käisime suve ka avamas. ilma imata, loomulikult, aga muidu oli täitsa tore. toimus siis Tere Pärnu Suvi üritus Vallikäärus ansambliga Swingers. esinesid Birgit, Tanja, Mikk, Taukar ja see uus superstaaripoiss - eeeee, aa, meelde tuli! - Jüri. 
kirjutan ma seda siia sellepärast, et ajalooürikutesse saaks kirja, et K-d kulgesid lava ette esimeste lugude kõlades ja naasesid sealt alles kõige lõpuks, kui bänd juba lahkunud oli. fotosüüdistus on ka, aga seda näevad vist ainult Pärnu Postimehe tellijad: siin.
mnjaa... väga veider oli seista ainult Herr Abikaasaga vallika mäeveerel, lauludele kaasa laulda või kõikuda ja ühtki lasti polnud silmapiiril. täielik vanainimese tunne tuli peale :/ et miks ma ka lava ette ei läinud? no polnud minu teetassike muusikalises mõttes. kuigi hästi laulsid ja show mõttes väga mõnus kooslus. Herr Abikaasa käis korra ääre pealt piilumas ka, et kuidas pliksidel seal rahva seal läheb, aga tuli tagasi nentides, et meist seal puudust ei tunta. ma naljatlesin, et kaugel pole ajad, kus öeldakse, et ärge parem tulge kaasa.
minu Vallikapidude ajast on küll teada-tuntud fakt, et olin ikka lava ees esimeses reas. aga siis olid teised ajad, teised bändid ja üldse, paremat mussi tehti ;) siis oli rahvast ka alati nii palju, et lava ees oli ellujäämine keeruline. enamuses kordades oli pärast sellist üritust rinnakorvil sinikad, sest rahvas pressis tagant peale ja lavaäär oli parajasti nii kõrgel, et sinikad olid varmad tekkima. ega ise ka paigal ei saanud olla, pidi ju näppu viskama, kaasa põrkama jne. mitte et ma praegu seda ei teeks, kui Vennaskond  laval oleks :) nii et lapsed on emasse :D
kui K-d lõpuks üles tulid, kurtsid nad, et jalad on jube kanged. 6-aastaste mured :p aga jube äge oli olnud. ma ikka uurisin ka, et keda teati ja kes meeldis. esimesena tuli muidugi Taukar!! ja siis Birgit, teistel olid lihtsalt ilusad kingad või lipsud olnud. me üldiselt raadiot ei kuula ja peavoolumuusikast midagi ei tea, aga noh, lasteaias ju räägitakse ja lastakse laule.
esimese live-kontsertina lava ees läheb K-dele ikkagi kirja Tõnis Mägi täispikk kontsert, kui nad kolmesed olid. väga meeldis ja meeldib. kuna see on meie tassike teed, siis olime loomikult lava ees, pliksid kukil :)