esmaspäev, 14. juuni 2010

punk & rock

õigupoolest küll rock kõigepealt. mida siis rääkida? kõigepealt seda, et juba enne Reiu Rocki alale sisenemist oli selge tunne, et miskit head siit ei tule. peale Metsatöllu ei tulnud ka, mõningate seltskondlike eranditega. üks selline erand oli asjaolu, et rummikoolat ostes küsiti minult topsi ulatamise ajal, et kas ma olen ikka 18?!! IRW! ei oleks uskunudki, et sellist küsimust mu käest keegi kunagi veel küsib :D oleks siis paar aastat mööda, aga lausa üle kümne ju. väga lahe oli muidugi näha igasugu rahvast, kellega koos noorusaegadel punk-rock-üritustel käidud sai. kuna asi toimus mu kodukohale väga lähedal, siis oli endisi koolikaaslasi ja nö naabripoisse ka kohale tulnud, keda muidugi rockirahva alla paigutada ei saa. tõe huvides peab muidugi mainina, et too reiu rock ei olnud ka rock-üritus. vaatasime sõpradega ala üle, kuulasime paar jummel-teab-mis-esinejat ning suundusime linna "vanakesi" vaatama-kuulama. 
"Disko pole oluline, punk on põhiline" kontsert oli Pärnus just samal päeval. see oli HEA, ma ütlen! vana tuttavat rahvast oli veel kordades rohkem ja tunne oli pärismispäris. selline muss läheb ikka minu olemusega niiväga kokku, et pole kohe sõnu. üürgasime siis esireas kaasa laulda ja hüppasime nagu headel päevadel, kui just ülejäänud rahvas liiga peale ei pressinud. seega lugesime reede kordaläinuks ja suundusime mõningase Kuursaalis istumise järel koju koti peale ära.
laupäev rockil oli jube tuuline ja külm, ei aidanud siin kohv ega tee ega rumm ka mitte. alale sisenedes tunnistasime pilte, kus peavärav (mis oli suur metallist konstruktsiooniga koletis) ümber käis ja nii ka jäi. mingi hetk pidi kõik see rahvas väravate kõrvalt kraavist sisse-välja käima. ega mingit päris sissepääsu enam ei ehitatudki, tundus, et korraldajatel oli savi. mu meelest see episood näitas ära selle ürituse taseme, aga mis ma siin ikka virisen, piletid olid tasuta ja keegi ju ei arvanudki, et sellest tuleb uus Rabarock.
sooja sai muide alles siis, kui kohvimehed pakkusid 'õige head kohvi,' mis meie keelde ära tõlgituna tähendas värksetest ubadest kohapeal tehtud kohvi suurema sortsu Jägermeistriga :) Töllud andsid ka oma osa ja lõpuks oli jäisest ulgujast saanud mõnus tuuleke.
nüüd jääb siis üle oodata Hansapäevi, kus ka Metsatöll üles astub!