reede, 19. september 2014

otsustatud

K-d katsetasid uusi tantsu-ja võimlemiskoole. ütlesin neile kohe, et ise otsustavad, kus käima hakata soovivad. nüüd on meil värsked rühmvõimlejad Võimlemiskoolis Rüht! :) :)
oi, nad on rahul! ja meie Herr Abikaasaga ka, sest saime jälgida esimest trenni ja see oli just see, millest ma eelmistel aastatel unistanud olen! kord, struktuur, palju erinevaid harjutusi ja huvitav tunni ülesehitus. trenn on 2 x nädalas à 60 min., mille jooksul tehakse nii üldfüüsist, akrobaatikat kui balletti, sest iluvõimlemine on ju kõik need kokku. 
miks siis selline valik? K-d otsustasid kindlasti roosade trikoode ja ilusa tantsu järgi, mis esimesel kogunemisel väikesed võimlejad esitasid. ja loomulikult hundirataste ja muude trikkide pärast, mida tunnis tehakse. Karita, arvan ma, selle järgi, et jutt käib võistlusrühmast. see on tema jaoks nii oluline, et võistelda saaks. Tantsupeol ütles mulle kohe, et seda tantsu tahab tema suurena tantsida ja võimlemiskooli avamisel esitasid neiud just Must ja Valge mustatiivulise linnu tantsu - imeline! Karinale lihtsalt tohutult meeldib akrobaatika ja ballett.
Tallinnas ja Tartus tõenäoliselt neid võistlusrühma poleks võetud, kuna painduvus ei ole kõikse parem (eks nad ole oma isa lapsed, mina isiklikult võin kummardades sirgete jalgadega käed maha panna ja istun põhiliselt rätsepistes, mida "kont kõhus" inimesed eriti ei armasta :P ). aga õpetaja arvas, et kui aasta ära käidud saab, siis näeb, kas lähevad rohkem "lahti" ja kui ka mitte, siis rühmvõimlemine ongi rohkem tantsuline ning tema jõuga läbi valu kedagi painutama ei hakka. ja see on mulle väga oluline, et midagi ei käi läbi valu, vaid ikka suure õhina ja rõõmuga.
teine variant - Laine Mägi Tansukool - oleks ka hea valik olnud, sest seal valiti nad koolieelikute esinemisrühma, kus on ka 7-8-aastaseid lapsi. tunnid on tempokad, teise tunni lõpuks tegi juba terve rühm tantsu läbi ja tuli päris ok välja. ma arvan, et tüdrukud ei valinud seda kooli seetõttu, et lapsi on jube palju ning koridorides käib hull sagimine õpilaste ja vanematega. kui üheaegselt laseb klassi otsides majas ringi ~50 õpilast, siis on nagu sipelgapesas. koolile tuleb siiski au anda, sest eelnevatega võrreldes tundus see vägagi hea. aga otsus oli võimlemine. kui nii, siis nii. 
eks kooliaastatel saavad daamid otsustada, millega nad püsivamalt tegelema soovivad hakata. minu poolt on antud neile võimalus erinevaid trenne kogeda :)