pühapäev, 8. jaanuar 2012

Tom Kha Gai

ehk siis Tai kookose-kanasupp

oleme mitmeid kordi seda hiinakas söönud ja ükspäev ei andnud süda rahu ning otsisin netist, kuidas sellist tehakse. loomulikult oli nami-namis põhjalik õpetus olemas :) Pärnu kaubandusvõrgu kammimine kõiki koostisosi välja ei andnud (eriti olulised sidrunhein, galganijuur ja kaffiri lainileht. esimese leidsin hiljem ema-isa köögikapist, sest isa oli seda igaks juhuks Taist kaasa toonud), nii tuli minna kergema vastupanu teed - Santa Maria selle supi põhi on poes täitsa olemas ja retsept ka, kus kõik need taipärased maitseained juba esindatud. netis küll kurdeti, et maitse pole üldse see ja päris tailased ei võtaks sellist suu sissegi, aga meile sobis küll. täitsa sama maitse tuli välja, mis Asian Village's anti :) 

kui nüüd kokkamisest rääkida, siis isiklikult tegin toppeltportsu ja lisasin hulganisti krevette, sest hiinakas tehakse ka nii ;) tomateid ei pannud, mahendamiseks lisasin törtsu kohvikoort kõige lõpus. tõenäoliselt võiks ka piima panna. ja sojakastet panin soola asemel, ilma oli ikka väga mage. tuli väga hea, veidi vürtsise alatooniga magushapu sidrunimaitseline leemeke.
lapsed muidugi ei söönud midagi, meie mehega ja minu vanemad panime kohe kõik nahka ja limpsisime veel lusikad ka puhtaks :P kõrvale sobib hästi süüa riisi (nagu Tais tehakse) või ka mingit saialaadset ollust nagu gruusia leib, chiabata vm.
hääd isu!
täna tegin pekingi kana. nagu aru võite saada, siis mul on idapäraste toitude faas ;)