kolmapäev, 27. juuni 2007

Nurjetõrje!

lugesin just HannesRummi blogi. tal oli nii hea sissekanne! siit see tuleb:

"Võidupüha eel ilmunud Eesti Päevalehe lisaleht Riigi Kaitse tutvustas uudissõna, millesse on kätketud kogu meie emakeele poeetika ning mis tõestab veelkord eesti keele lõputuid võimalusi sõnaloomeks.
Nurjetõrje!
See sõna on nagu luuletus. Nautige seda uut eestikeelset vastet rahvusvahelisele militaarterminile, mis näitab, et ka selle maa keel võib...
Ah et mida see sõna siis tähendab? Selle luulelise liitsõna tähendus on lihtsamast lihtsam:
NURJETÕRJE - tegevus nurje avastamiseks ja selle vastu töötamiseks.
Sünonüüm: sabotaažitõrje.
counter-sabotage, contre-sabotage

Uued omakeelsed militaarterminid väärivad üldse tutvumist. Kas te ehtsustit teate? Kui ei, siis lugege Riigi Kaitset, loodetavasti jõuab selle viimane number homme ka EPL-i võrguväljaandesse."

kas ma olen loll või...

... ei saa ma lihtsalt maailma asjadest aru.

jalutasin ükspäev Pärnu uhkes Kaubamajakas. mina kui kaua eemalviibinu pole seal rahulikult üldse patseerida saanudki. niisiis tegin väikese tuuri.

olin emaga ükspäev varem JYSK-ist endale mõnusad suured saunalinad ostnud (tegelikult käisime küll isale sünnipäevakingiks põhjapõdranahka ostmas ja oi! kui pehme see on). olen selle ostuga ülimalt rahul, sest need on suured, imavad hästi vett ja on nii mõnusalt pehmed.

nüüd ma siis jõudsin mingisse uude kodutekstiili poodi, mis asub kohe k-arvutisalongi kõrval ja on ainuke Eestis. nime tõesõna ei mäleta. pood on tore ja asjad ilusad, kuigi mingit väga suurt muljet ei avaldanud. igal pool olid sildid -40%, -50%, aga hinnad hästi väikeselt kuskil allpool. vaatasin siis huvi pärast, mis üks peaaegi identne saunalina maksab (suurus ja värv ja muster olid minu silmale küll samad) ja pidin pikali kukkuma - 680 krooni!!! ei ole olemas, onju! kamoon! 680 krooni??? JYSK-is maksin 245 krooni ja sain 2 saunalina + 3 väiksemat rätti käte või juuste kuivatamiseks. on elu, ah?
ma saan ju aru küll, et rikkad ja ilusad valivad endale asju just sellest trendikast tekstiilipoest, aga olgem ausad, kas ikka on mõtet? selle asemel võiks näiteks Rannapi kontserdile minna või vaesele sugulasele JYSK-i käterätid kinkida ;)

maailm on ikka imeline

C.

minu orjastamine

käisin mina täna meie sekretäri juures ametit õppimas, kuna esmaspäevast on Evelin jälle sekretär-sotsiaaltöötaja (maksan Šotimaal oldud aja eest lõivu, mis teha). iseenesest mulle täitsa sobib. istusin siis maha ja hakkasin eelmise aasta asju meelde tuletama. väga hull ei tundugi :)

järsku tunnen, et jalg on millegi küljes kinni, nagu kuhugi taha oleks haakinud, ei saa kohe üldse lahti. ja mida ma näen - olen kleepunud prügikorvi ääre külge nätsu sisse. see tundus hullult naljakas IRW! õnneks sain enamuse sellest suht lihtsalt oma pükste küljest lahti, aga mingid väikesed täksud ikka jäid.

põhimõtteliselt jõudsin ma järeldusele, et Anne-Lii tahtis mind enneaegselt orjastada, kuna ta ei viitsi enam tööl olla :( ja jättis oma nätsu meelega mind ootama (sest ta teadis, et ma pean tulema meeldetuletusringile).

ei läinud läbi, ma juba oma toas tagasi ;)

C.