kolmapäev, 2. november 2016

mu kassil oli õigus

ta sõi end sel sügisel konkreetselt paksuks. jah, meie kass, kes on 3-aastane ja selle aja jooksul olnud pidevalt selline niru kärbeskaallane... aga kuskil oktoobri alguses hakkas ta vitsutama - näugus iga hommik külmkapi ukse juures, et tal on kohe süüa vaja, muidu on jokk. sai oma portsu kätte, rahu oli maa peal heal juhul pooleks tunniks, siis küsis jälle. kui me päevasel ajal kodus juhtusime olema, siis nõudis ka non-stop midagi hamba alla, kui keegi köögis liikus. krõbinakauss tühjenes, nagu oleks tolmuimejaga seal käidud, pehmet toitu kulus sellistes kogustes, et mu rahakotis ulub tuul; kui ta tunneb hakkliha vms. värske lõhna, on ta koheselt köögipukil kräunumas ja enne ei jäta, kui pool saagist on tema. 
esiti tundus selline käitumine maru veider. miks ta järsku niiviisi teeb? ta pole ju kunagi suurem asi sööja olnud. mul on enne ka kasse olnud, vat mõnel alles oli isukest, Mirril aga mitte. nüüd on justkui ära vahetatud. siis sain tasapisi aru, et mida külmemaks ilm muutus, seda tihedamini ta süüa nurus. ja näete, ongi käes - täna on 2. november ja talv on käes. kui ilmateateid uurida, siis niipea see enam ei taandu :( loomad ikka tunnetavad ette.
muuseas, nii äge on paitada kassi, kes on mõnus pehme, mitte kondine :) ja ülilahe on näha, kuidas tüüp üritab ennast pesta, ütleme küljelt, aga ei ulatu :D ise vahib mind totra näoga, et kuidas see nüüd nii on läinud. mis mul öelda on - liiga head hambad :P