teisipäev, 13. mai 2008

peatusi jääb väheks

nagu mu viimase aja sissekannete sageduse hõredusest järeldada võib, on saabunud kevad (loe: aiatööde aeg). päevi ja õhtuid on täidetud õues, aga ka lae all. nimelt on hetkel 2 projekti, kus ma hoogsalt kaasa löön: vanemate kasvuhoone ehitus ja sugulaste II korruse tapeetimine. viimane on poole peal, sest üks kahest toast on valmis ja varsti võib seal õndsalt uinuda (isegi voodi ja kummut on juba olemas). tuba sai ilus, isegi väga. teises toas, millest osa tuleb köök, on alles seinad pahteldamisel, nii et sellega läheb veidi aega. kuna aga tähtaeg 10. juuni läheneb jõudsalt, siis peab pingutama. siis tuleb üks sugulane usast, kes I korrusel peatuda tahab.
kasvuhoone tuleb võimas. ei, mitte selles mõttes, et suur, vaid pigem igavene. mu isa juba on kord selline põhjalik mees. kõik, mis andis metallist teha, on metallist ja ülejäänu klaasist või kivist. nii et mädanemist niipea (lähima 20 a jooksul) oodata pole :) kui kilemajad tahavad igal aastal uut kihti ja puit putitamist, siis sellel hakkab olema ainult taimede ostmise vaev. täna on veel viimane pingutus - seinte klaasimine - siis saab turule minna ja tomatitaimi valida :) teate kui head on oma tomatid? osa kindlasti teavad. ja veel kodustehtud ketshup - maailma parim :P

muide, ma olen erakordselt tubli olnud, sest aknad on kõik puhtad. ma võtan iga kord meeletult hoogu, et see Riia mnt-lt tuleb sopp maha pesta, aga kogu selle sahmimise vahel võtsin üks õhtu kätte ja pesin ära. kohe imelik oli olla toas, kõik paistis läbi ja oli liigagi selge. mõnes mõttes ei ole see suure maantee ääres hea, aga ikkagi ilus puhas oli.

keerulised on need ajad praegu ka, sest meie boiler ütles üles. lihtsalt lõi ennast lõhki veidike, eksole. see parandati lõpuks ära (töömehel juhtus õnnetus ja ta on hetkel haavatud). ja siis samal päeval lõpetas koostöö ka köögi boiler ja kogu põrand oli meri... see oli väga nõme üllatus :( hetkel olen köögis veeta, sest mees lihtsalt ei jõudnud uut üles panna. nüüd siis 3 n kuival, sest enne juunit ta ei tule. aga pole hullu, dushi all saab ju käia.

niisugune elu siis. aga varsti tuleb rabarock. ja siis on elu lihtsalt lill :D