kaks väga head ja kiirelt valmivat rooga, mis meie pere toidulaual
viimasel ajal täitsa tihedad külalised olnud on ning kibekiirelt kõhtu
kadunud :)
Keeda riis, kalla serveerimiskaussi. Riisi keemise
ajal haki kirsid, pähklid ja petersell, tõsta eraldi kaussi (kõik
võivad veidi jämedamad tükid jääda), rösti hakitud pähklid. Sega kõik kokku,
lisa veidi oliivõli/võid, soola, pipart, purustatud küüslauku. Võib lisada ka
küpsetatud kanarinna tükke ning veidi kanapuljongit (kui on üle jäänud), muudab kõik kreemisemaks.
head isu!
pilt netiavarustest |
Muskaatkõrvitsa püreesupp (Toidutare retsept)
on selline kähkukas. põhimõtteliselt läheb vaja kõrvitsat umbes kilo,
mõned kartulid (et tummisem tuleks), sibul, sulatatud juustu ja võid.
köögiviljad väga vähese veega patta, sibul võiga pannile, hiljem kõik kokku segada ja
maitsestada soola-pipraga. siis püreestada ja kõhtu! kui tavalise
nunnuga teha, siis võiks riivida ka muskaatpähklit sisse, et veidi
krehvtisem saaks ;) serveerida riivitud paremsani ja miskit rohelisega
(petersell on täitsa hüva või roosmariin).
kõrvale sobib hästi ciabatta või röstsai, mille peale olen tavaliselt teinud värsketest tomatitest, küüslaugust, basiilikust peenekshakitud salati, millele lisan tilgakese head oliivõli.
seda
rohelist kraami läheb toitude sisse või peale tavaliselt suht vähe ja
poes on üks puhmas tegelikult ikka väga kallis. ise kõiki pidevalt
kasvatada ei viitsi, eksole. ma olen sel hooajal kõik ülejääva
potirohelise hakkinud ja karbikesega sügavkülma lükanud. till, roheline
sibul ja petersell tulid oma peenra pealt. nüüd pole mingit muret talv
läbi - võtan külmast, mida süda lustib ja kõikidele roogadele saab
mõnusa ürdimaitse mann.
Kirsi-kreekapähkli
risoto mõtte sain ühest kokkamissaatest, milliseid ohjeldamatult kõik
kanalid eetrisse purskavad. asi jällegi väga lihtne, ent maitsev.
koostisained:
- 2-3 kotti riisi
- 50-100gr kuivatatud kirsse
- 50 gr röstitud kreeka (või pekaani) pähkleid
- Värkset peterselli (peotäis)
- Oliivõli /võid hästi natuke
- Soola näpuotsaga
- 1 küüs küüslauku
- värskelt jahvatatud pipart
pilt netiavarustest |
Maitset
kirjeldada ei oskagi - kirsside magusus ja petersell on üsnagi
teistmoodi kooslus, aga minu maitsemeelele sobib oivaliselt.