![]() |
otse ahjust |
inimene pidi elama 35 a vanaks jõudmaks järeldusele, et pärmitaigen ei ole mingi kole koll :p sellest saab küpsetada küll, kerkib ja puha ning maitse on nagu päris.
lapsepõlvest mäletan, et emal oli selle saia/piruka/kringlitaignaga ühtepuhku üks jama - kerkis liiga palju/ei kerkinud, jäi taignarulli külge kinni, ahjust tulles läks jahtudes kohe kõvaks, pirkuad lõid lahti ja täidis tuli välja jne. see tegi tiba ettevaatlikuks, nii oma 15 a ettevaatlikuks :D eks ma olen ikka mitu korda emalt uurinud ka, et kuidas ta seda tainast teeb, sest porgandipirukad on väga hää kraam. tema stampvastus kõigele on alati tunde järgi. no kuidas teha tainast umbes, tunde järgi? ei oska... kuna lapsed olid vahepeal haiged ja vastlapäeval me kuhugi ei liikunud, siis tegin ise kukleid. otsisin netist retsepti ja tegin. tulid välja küll. ise ma proovida ei saanud, aga räägiti, et täitsa kukli maitsega.
kringli tegin sama taigna järgi, sisse läks mandlikreem ja õunad. pärmitaigna tegin selle retsepti järgi ja martsipanikreemi segasin kokku nii:
100 g võid
2 muna
70 g mandlijahu
60 g suhkrut
1 tl vanilli
(kõik toasoojalt segada, siis tuleb parim)

3 kommentaari:
huvitav, kas ma ka kunagi nii julgeks saan, et pärmitainast proovin teha? :D
kui mina hakkama sain, siis sinu igasugu chilli con carne jms. oskuste juures peaks pärmitaigen lapsemäng olema ;)
mul oli peamine, et täpselt retsepti järgi saaks teha. Tegin ja tuligi välja - juhuu!!
Aga me võime selle kavva võtta koostegemiseks. L. raudselt oskab ja saab meid juhendada ;)
Ained masinasse panna, vein lahti korkida ja 1.5 h pärast on taigen valmis :-)
Postita kommentaar